…………Επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα αυτές τις μέρες με τα τάγματα εφόδου, που υπάρχουν μόνο στη φαντασία της Κυβέρνησης και του κ. Δένδια, από τη θέση μας θα θέλαμε να πούμε το εξής: Καμία απόφαση που εναντιώνεται προς τα εθνικά συμφέροντα, όπως είναι και η απαξίωσή σας για τον Έλληνα πολύτεκνο, αλλά και τον τρίτεκνο, δεν θα γίνει ανεκτή.
Σας παραθέτουμε την ερώτηση που είχε κάνει ο βουλευτής επικρατείας Χρήστος Παππάς
Θα το επαναλάβουμε μέσα σε αυτήν την Αίθουσα, αλλά και στο πεζοδρόμιο: «Δεν θα γίνει ανεκτή». Το δικό σας δοσιλογικό και μειοδοτικό τάγμα των εκατόν εβδομήντα οχτώ είναι πλέον παράνομο. Είναι παράνομο στα μάτια αλλά και στη συνείδηση του λαού.
Η Κυβέρνησή σας που συνεχίζει την αντιλαϊκή και κατά συνέπεια αντεθνική πολιτική των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, θα συντριβεί κάτω από το κύμα της λαϊκής οργής. Οι Έλληνες μαζί με τη Χρυσή Αυγή θα σας δώσουν την απάντηση που σας χρειάζεται.
Κύριε Υπουργέ, η απάντηση που σας χρειάζεται θα είναι αυτή η οποία θα σας οδηγήσει να τρέμετε τις μελλοντικές κάλπες.
Ευχαριστώ πολύ.
Σας παραθέτουμε την ερώτηση που είχε κάνει ο βουλευτής επικρατείας Χρήστος Παππάς
Προς τον
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Θέμα: «Απαράδεκτες επιβαρύνσεις στις πολύτεκνες οικογένειες»Σύμφωνα με πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (27/8/2012) με αφορμή τα οικονομικά μέτρα που εξαγγέλλονται από την Κυβέρνηση, επισημαίνεται ότι οι πολύτεκνες Ελληνικές οικογένειες, που συνεισφέρουν στην πατρίδα έναν σπουδαίο συντελεστή για την εθνική ανάπτυξη, που είναι τα παιδιά, καλούνται να σηκώσουν δυσανάλογα με τις δυνάμεις τους βάρη, σε σχέση με τους λοιπούς Έλληνες.
Όπως προκύπτει και από σχετική ενημερωτική επιστολή της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (αρ. πρωτ. 134/23-5-2-2012), τόσο η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, όσο και πληθώρα αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, έχουν χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις περί θέσπισης εισοδηματικών κριτηρίων στο πολυτεκνικό επίδομα. Δεδομένου δε ότι το λεγόμενο πολυτεκνικό «επίδομα», ανέρχεται στο πενιχρό ποσό των 44 Ευρώ μηνιαίως και ότι υφίσταται πλήθος αποφάσεων του ΣτΕ σύμφωνα με τις οποίες οι παροχές προς τους πολυτέκνους δεν περιλαμβάνονται στην κλασική έννοια του επιδόματος αλλά έχουν «…το χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για τη δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση του οξέος δημογραφικού προβλήματος της χώρας…», είναι προφανές ότι η εξάρτησή του από εισοδηματικά κριτήρια, που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου, θα ανατρέψει όχι μόνο την πάγια νομολογία, αλλά και τη ζωή εκατοντάδων πολύτεκνων οικογενειών που βοηθούνται από αυτό.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Πώς αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση τα «αναγκαία μέτρα» που υποχρεούται να λαμβάνει η Πολιτεία , κατά το άρθρο 21 παρ. 5 του Συντάγματος, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της δημογραφικής πολιτικής, που αποτελεί υποχρέωση του κράτους; Συμβαδίζουν αυτά με την αντισυνταγματική εξάρτηση του πολυτεκνικού επιδόματος από εισοδηματικά κριτήρια;
2) Θα επιδιώξει η Κυβέρνηση την αλλαγή του άρθρου 38 του Ν. 4024/2011, βάσει το οποίου ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα τέκνα θα κληθεί να καταβάλει φόρο που αντιστοιχεί σε 3 μισθούς σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο (άρθρο 27 Ν. 3986/2011); Θα επιδιώξει την αλλαγή στη φορολογία ακίνητης περιουσίας, έτσι ώστε να μην έχει το ίδιο αφορολόγητο όριο ο άγαμος με τον πολύτεκνο; Θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης (άρθρο 29 Ν. 3986/2011) στους πολύτεκνους κατά 50%;
Αθήνα, 04-09-2012
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
Βουλευτής ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΠΗΓΗ