₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Έλληνες ψηλά το κεφάλι!

Η τακτική της κυβέρνησης να φέρνει προς ψήφιση νόμους και να τους ψηφίζει με προσχηματικό διάλογο, της έχει γίνει δευτέρα φύσις. Επιχειρεί με τον τρόπο αυτό, και με τις νομικίστικες ρητορείες των βουλευτών της, να πείσει τον εαυτό της ότι είναι δημοκρατική.

Είναι κωμικοτραγικό να προσποιούνται την αντιπολίτευση μέλη των κυβερνώντων κομμάτων. Είναι προκλητικό να λένε αυτοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ότι κανένας τους δεν είναι ευτυχής να φέρνει με αυτόν τον τρόπο νόμους, ότι δεν είναι ευτυχής να φέρνει μνημόνια και να τα ψηφίζει.
Είναι ύβρις αυτοί που έβαλαν την Ελλάδα στο στόμα του Λύκου να μιλούν περί εθνικού σχεδιασμού. Είναι ύβρις να χρησιμοποιείται η λέξη «εθνικό» από κόμματα που αποκαλούσαν την Ελλάδα «Τιτανικό», από κόμματα που μιλούν για μια χώρα διεφθαρμένη, μια χώρα την οποίαν αυτοί διέφθειραν. Είναι ύβρις να μιλούν εν ονόματι της Ελλάδος αυτοί που κυβέρνησαν επί δεκαετίες, αυτοί που έκαναν τις κλαδικές κράτος εν κράτει, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια της χώρας. Όσοι Έλληνες ελπίζουν ακόμη ότι με τις πολιτικές της κυβερνητικής τρόικα θα βγει η Ελλάδα από το τέλμα, πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι αυτοί που προμελετημένα επέλεξαν να στραγγαλίσουν τον Ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να τον σώσουν. Δεν έχουν ηθική και αξίες, δεν έχουν έλεος αυτοί που βγάζουν την Ελλάδα στο σφυρί, αλλά ούτε και πρέπει ο λαός να ζητά έλεος.
Ο ελληνικός λαός έχει δικαιώματα και είναι βασική υποχρέωση μιας εθνικής κυβέρνησης να παρέχει στο λαό τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή διαβίωση. Υπάρχει δρόμος διεξόδου από την καταστροφή των αλλεπάλληλων μνημονίων. Από τους θεατρινισμούς και τις υποκρισίες. Είναι ο δρόμος της εθνικής παραγωγής, της εθνικής ανεξαρτησίας, της προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και της ισότιμης συμμετοχής στους διεθνείς οργανισμούς της επιλογής μας. Να μην έχουν λοιπόν ψευδαισθήσεις οι Έλληνες. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στο ερώτημα «Τοκογλύφοι ή Ελλάδα», απαντούν τοκογλύφοι. Εμείς έχουμε από καιρό διαλέξει να είμαστε με την Ελλάδα και να εργαζόμαστε για την Ελλάδα. Όσο μας πολεμούν, όσο μας υβρίζουν οι διεφθαρμένοι, να είναι βέβαιος ο Ελληνικός λαός ότι στηρίζοντας τη Χρυσή Αυγή κάνει τη σωστή, την ελληνική επιλογή.
Και επειδή έγινε λόγος για την αντισυνταγματικότητα του σχεδίου νόμου-Μνημόνιο 4, οι θέσεις μας δεν προσφεύγουν μόνο στη λογική και στην τήρηση του Συντάγματος, το οποίο σεβόμαστε. Άλλοι, ανήκοντες στο  δήθεν «συνταγματικό τόξο» δήλωσαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου ότι θέλουν να το ανατρέψουν και καμία παρέμβαση δεν έγινε από τους συνήθεις εξανισταμένους των κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση, η τήρηση του Συντάγματος δεν αφορά μόνον  την ελληνική Βουλή και τα πολιτικά πρόσωπα. Αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό ο οποίος θα πρέπει να εναντιωθεί στις αλυσίδες και στα δεσμά που του επιβάλλουν οι ανελεύθεροι συγκυβερνήτες των τριών κομμάτων.
Το μνημόνιο 4 δεν είναι μόνο αντεθνικό, αντιλαϊκό και αντιπαραγωγικό, είναι προαπαιτούμενο των ξένων δανειστών όπως η ίδια η εισηγήτρια της πλειοψηφίας παραδέχτηκε. Συνεπώς από μόνο του και με τον τρόπο που ήρθε προς ψήφιση είναι ανθελληνικό, αντιλαϊκό και μνημόνιο καθ’ υπαγόρευση ξένων. Άρα δια λόγους ουσίας και για να μην εμπαίζουν οι κυβερνώντες τον ελληνικό λαό, κάτι που εμείς για καμία πολιτική σκοπιμότητα και κανένα μικροκομματικό όφελος θα το κάνουμε ποτέ, στη θέση του υπουργού Οικονομικών δεν θα έπρεπε να κάθεται Έλλην υπουργός, θα έπρεπε να κάθεται ο κύριος Σόιμπλε και στα ονόματα των εισηγητών του σχεδίου νόμου, δηλαδή του μνημονίου, δεν θα έπρεπε να υπήρχαν ονόματα ελλήνων βουλευτών αλλά η υπογραφή του κυρίου Τόμσεν και των συντρόφων του. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης καταχράστηκαν την αρχή της πλειοψηφίας που διέπει το κοινοβουλευτικό σύστημα προς όφελος των κομμάτων τους και των εντολοδόχων τους. Δηλαδή, των διαχειριστών της δικτατορίας της Γερμανικής δικτατορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των διεθνών κεφαλαιοκρατών που βρίσκεται στο παρασκήνιο, των αγορών όπως αρέσκονται να λένε. Μέσα σε όλα αυτά ξεχνούν κάτι ουσιώδες με τα δικά τους μέτρα και τα δικά τους πιστεύω. Ξεχνούν μια μεγάλη αλήθεια.
Η κυβέρνηση ήδη έχει απολέσει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος του ελληνικού λαού, και ο πρωθυπουργός σέρνεται από τις απαιτήσεις των συνεταίρων του. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση "Φρανκενστάιν" που παραπαίει, που οδηγείται στον γκρεμό και την καταστροφή και εγωιστικά θέλει να οδηγήσει μαζί της στην καταστροφή έναν ολόκληρο λαό. Εμείς το λέμε και το πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε με το λαό. Ο ελληνικός λαός αντιστέκεται. Το πολιτικό κατεστημένο δεν έχει νιώσει ακόμα την δύναμη της φωνής και τη δύναμη της οργής του λαού. Μικρό δείγμα θα πάρουν οι βουλευτές του μνημονίου, ιδιαιτέρως της επαρχίας, τις άγιες τούτες μέρες, όσοι εξ αυτών θα έχουν το θάρρος και το θράσος να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες. Και επειδή από ομιλητή της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιήθηκε η φράση του Ευαγγελίου «ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι», να θυμίσουμε ότι η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός τιμωρήθηκαν από τον ίδιο το Χριστό με το φραγγέλιο. Η κυβερνητική παράταξη είναι αυτή που μετά βαΐων και κλάδων υποδέχεται το μνημόνιο ως σωτήρα και δι’ αυτού σταυρώνει έναν ολόκληρο λαό. Μετά από τη σταύρωση όμως έρχεται πάντοτε η Ανάστασις. Έλληνες ψηλά το κεφάλι. Καλή Ανάσταση.
Χρήστος Παππάς
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή