₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

1Ο1 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σαν σήμερα στις 17 Μαΐου 1914 υπεγράφει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, που επικύρωνε τον Αγώνα των Βορειοηπειρωτών για αυτονομία, εκατονένα χρόνια μετά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι τα αδέλφια μας θα εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι ελεύθεροι πολιορκημένοι στα δικά μας πατρογονικά εδάφη.  

Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν αναγνωρίστηκε από τους Χειμαρριώτες, γιατί αυτοσκοπός τους ήταν η ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα. Με συνέπεια το 1946 να χάσουν την εθνικότητά τους αφού αρνήθηκαν με σθένος να αναγνωρίσουν το κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα 

Αλλά και μετέπειτα έχασαν το δικαίωμα στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη στο σύνολο τους οι Βορειοηπειρώτες όταν τον Νοέμβριο 1967 η Αλβανία ανακηρύχθηκε επίσημα το πρώτο άθεο κράτος στον κόσμο.  

Και σήμερα, όμως, παρ’ ότι κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς και ξηλώθηκαν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα στα σύνορα μας τα πράγματα, ελάχιστα έχουν βελτιωθεί. Γιατί αφ’ ενός υπάρχει ο μισελληνισμός των Αλβανών, που προβαίνει σε συχνές εκδηλώσεις κατατρομοκρατήσεως των Βορειοηπειρωτών,αφ’ετέρου βλέπουμε την απόλυτη αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας.

Αν δε υπήρχε και o Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή το μοναδικό Εθνικιστικό κόμμα το Βορειοηπειρωτικό θα ήταν ακόμη θαμμένο στα χρονοντούλαπα της Ιστορίας. Μπορεί σαν κράτος να δείχνουμε ενδιαφέρον για ξένους λαούς, που βρίσκονται στην άλλη άκρη της γης για το λαό της βορείου Ηπείρου και το Βορειοηπειρωτικό το έχουμε επιμελώς αφήσει στ’ αζήτητα. 

Εμείς σαν γνήσιοι Εθνικιστές δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να συμβιβασθούμε με την παγιωμένη ανθελληνική κυβερνητική αδιαφορία για τα δικαιώματα των Ελλήνων αδελφών μας Βορειοηπειρωτών. Αντίθετα, αγωνιζόμαστε με νόμιμα πολιτικά μέσα,να μη νοιώθουν ξεχασμένοι και προδομένοι από την Μητέρα Πατρίδα γι αυτό ως οφείλαμε όπως και κάθε χρόνο κλιμάκιο του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή  παρέστη στις εκδηλώσεις στο δελβινάκι Ιωαννίνων όπου με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν οι εκδηλώσεις για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.