₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΑΛΒΑΝΙΑ:ΕΚΛΑΨΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΤΖΑΜΙ ΝΕΑΡΗ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΠΟΙΗΜΑ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ «ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΒΙΝΤΕΟ



Στο τζαμί Preza στα Τίρανα της Αλβανίας αναλύθηκε σε δάκρυα ο Recep Tayyip Erdogan και η γυναίκα του κατά τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του παλιού αυτού τζαμιού. Ο « μετριοπαθής» Ερντογάν όπως είθισται να αποκαλείται σε εισαγωγικά πολλές φορές βούρκωσε και πήρε μαντήλια και σκούπισε τα μάτια του που έτρεχαν βρύσες όταν μια νεαρή μαντηλοφορούσα αλβανίδα απήγγειλε από σκηνής ένα ποίημα ύμνο εγκώμιο στον Τούρκο πρόεδρο.



Την κορδέλα έκοψε η σύζυγός του η Emine Erdogan και αφού προηγήθηκε λόγος του αντιπροέδρου Numan Freed. Παραβρέθηκε ο μουφτής των Τιράνων Ulli Gurra.

Το τζαμί της  Preza βρίσκεται στον ομώνυμο συνοικισμό  Preza σε αρχαιολογικό χώρο στο εσωτερικό του κάστρου. Οικοδομήθηκε την οθωμανική περίοδο το  1547.

To ποίημα που συγκίνησε τον Ερντογάν βρίθει θρησκευτικών αναφορών με Αλλάχ και πολεμιστές του τζιχάντ καθώς και εκθειαστικές αναφορές του τούρκου προέδρου όπως αυτή :

“Είστε το καμάρι όλου του ισλαμικού κόσμου πρόεδρέ μας,καπετάνιε μας Reccep Tayyip Erdogan »  (GazetaExpress ensonhaber 14.5.2015)