₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο «ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ» ΓΡΗΦΟΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ..
Ο επικηρυγμένος ληστής Γρηγόρης Τσιρώνης -και όχι ο Γιώργος Πετρακάκος, όπως είχε μεταδοθεί αρχικά, είναι τελικά ο δεύτερος, μαζί με τον Σπύρο Χριστοδούλου, συλληφθείς του Βόλου, κατά τη χθεσινή μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ. Στη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης, ένας ακόμη καταζητούμενος για ληστείες, ο Σπύρος Δραβίλας, αυτοκτόνησε όταν αντελήφθη τους αστυνομικούς.

Ο 37χρονος Γρηγόρης Τσιρώνης δεν συμμετείχε στην ληστεία του Διστόμου, όπως οι άλλοι δύο ληστές, αλλά ήταν μέλος της συμμορίας «οι ληστές με τα μαύρα».
Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν.
Κατά την είσοδό τους στα δικαστήρια ο Γρ.Τσιρώνης καταφέρθηκε φραστικά εναντίον των δημοσιογράφων με ύβρεις.
Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνουν τα αδικήματα των πρόσφατων δραστηριοτήτων τους και αφορούν διακεκριμένες κλοπές και οπλοκατοχή.
Την Δευτέρα, αναμένεται να βρεθούν και στο Εφετείο και τον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς εκκρεμούν εναντίον τους εντάλματα σύλληψης, αλλά και καταδικαστικές αποφάσεις για άλλες υποθέσεις που δεν είχαν εκτελεστεί.
Πλούσια λεία από τη δράση τους
Οι πέντε «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσήγγιζε τις 700.000 ευρώ, ενώ το 2009 τρία από τα μέλη της,ο Σίμος Σεϊσίδης, ο αδελφός του Μάριος και ο -συλληφθείς πλέον- Γρηγόρης Τσιρώνης, είχαν επικηρυχθεί έναντι 600.000 ευρώ.

Ολοι οι ληστές φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες, ενώ σε όλες τις ληστείες υπήρχε ένας χρονομέτρης της ληστείας κατ΄ αντιγραφήν σεναρίου μιας αμερικανικής ταινίας.
Στις 16 Ιανουαρίου 2006 στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στην οδό Σόλωνος αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος Ιωάννης Δημητράκης, μέλος της ένοπλης ομάδας. Υστερα από έρευνες της Ασφάλειας Αττικής κατηγορήθηκαν από τις δικαστικές αρχές για συμμετοχή στη «συμμορία με τα μαύρα» οι προαναφερθέντες καταζητούμενοι.

Τα τελευταία χρόνια τόσο οι αδελφοί Σεϊσίδη, όσο και ο Τσιρώνης είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ελάχιστες πληροφορίες για τις κινήσεις των καταζητουμένων.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των εξαφανισμένων «ληστών με τα μαύρα» απέκτησε νέα διάσταση στις αρχές του 2009 όταν, ύστερα από νεότερο έλεγχο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, διαπιστώθηκε ότι δείγμα DΝΑ που ανιχνεύθηκε σε σκούφο που είχαν πετάξει σε ένα ρέμα στη Γλυφάδα οι δράστες της αρπαγής- τον Μάιο του 2007-οπλισμού από τον φρουρό του τότε Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου ταυτίζεται με γενετικό υλικό «ληστή με τα μαύρα» που είχε εντοπιστεί σε εγκαταλειμμένο σάκο μετά τη συμπλοκή τον Ιανουάριο του 2006. Η επίθεση κατά του φρουρού του κ. Κεδίκογλου αποδίδεται έμμεσα στην οργάνωση«Επαναστατικός Αγώνας». Και αυτό γιατί φαίνεται πως με την ίδια παρτίδα σφαιρών που εκλάπησαν από τον αστυνομικό πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αργότερα η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Περισσού, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας».
Από τότε η δράση των «ληστών με τα μαύρα» συνδέθηκε με τις επιθέσεις της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Νεκρός ο Σπύρος Δραβίλας 
Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε σήμερα, βάσει εξέτασης του DNA και των αποτυπωμάτων, ότι ο Σπύρος Δραβίλας είναι ο νεκρός δράστης. Γνωστός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας», ο Σπύρος Δραβίλας, εκτός των άλλων, ήταν ο άνθρωπος που είχε με απειλή οδηγήσει το ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού για την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην Αγχίαλο Βόλου, πριν από την επέμβαση των αστυνομικών ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα από το σπίτι και όταν αργότερα παραδόθηκαν οι δύο καταζητούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι ο σύντροφός τους αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί.

Ο Γρ. Τσιρώνης δήλωσε αρχικά ότι είναι ο Σπύρος Δραβίλας, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του νεκρού, που αρχικά εξετάστηκε να πρόκειται για έναν ακόμα καταζητούμενο της συμμορίας των ληστών του Διστόμου, τον Γιώργο Πετρακάκο. Από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων όμως ξεκαθαρίστηκε η υπόθεση.

Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν χθες στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και σήμερα το απόγευμα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ετοίμαζαν νέα ληστεία 
Όπως γνωστοποιήθηκε, τα μέλη της «Συμμορίας του Διστόμου» ετοίμαζαν ληστεία σε τράπεζα της Λάρισας. Επιπλέον, στο κρυσφύγετο της συμμορίας βρέθηκαν 3 καλάσνικοφ, 4 πιστόλια και 3 κλεμμένα οχήματα.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Τσακνάκη για την υπόθεση, οι αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι της Νέας Αγχιάλου μετά τον εντοπισμό ενός φορτηγού 4Χ4 «Νισάν Ναβάρα» που είχε θεαθεί μετά την ένοπλη ληστεία στον Αμπελώνα Λάρισας στις 30 Απριλίου, έξω από σούπερ μάρκετ στον Βόλο. Με το αυτοκίνητο αυτό, ο Σπ. Δραβίλας, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, μετέβη στο διώροφο σπίτι στη Νέα Αγχίαλο υπό την επιτήρηση αστυνομικών. Λίγη ώρα μετά άλλο άτομο βγήκε από το σπίτι και μετέβη με το ίδιο αυτοκίνητο στο Νέο Μοναστήρι Λάρισας, όπου έκανε κατόπτευση εξωτερικά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στη Νέα Αγχίαλο. Όπως προκύπτει, το άτομο αυτό ήταν ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Τότε αποφασίστηκε να γίνει επέμβαση της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια όμως της προσπάθειας να πλησιάσουν οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, έγιναν αντιληπτοί από τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι, γύρω στις 4 το απόγευμα. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον κ. Τσακνάκη, κάλεσαν τους ένοικους του σπιτιού να παραδοθούν. Τότε βγήκε ένα άτομο, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν ο Τσιρώνης, κρατώντας καλάσνικοφ και ζήτησε από τους αστυνομικούς εγγυήσεις για τη σωματική του ακεραιότητα προκειμένου να παραδοθεί. Αμέσως μετά ακούστηκαν 4 πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι και στη συνέχεια παραδόθηκαν οι Χριστοδούλου και Τσιρώνης, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο σύντροφός τους αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί. Ο Τσιρώνης δήλωσε ότι είναι ο Δραβίλας, κάτι όμως που αργότερα διευκρινίστηκε από τις εργαστηριακές εξετάσεις. Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη των δύο μπήκαν στο σπίτι όπου στο σαλόνι του πρώτου ορόφου βρέθηκε νεκρός ο ένας από τους ληστές, ο οποίος σύμφωνα με όλα τα στοιχεία αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με καλάσνικοφ, το οποίο είχε στη θέση βολή κατά ριπάς. Δίπλα του βρέθηκε το όπλο και 4 κάλυκες.

Επίσης, από τη μέχρι στιγμής έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν άλλο δύο πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ και 4 πιστόλια, ενώ στο προαύλιο βρέθηκαν τρία κλεμμένα αυτοκίνητα. Πρόκειται για το «Νισάν Ναβάρα» που είχε κλαπεί στις 19/1/2015 από την Ηλιούπολη και δύο ΙΧ που είχαν κλαπεί από τη Γλυφάδα στις 21/12/2013 και στις 12/5/2015, το ένα μάρκας «Τζάκουαρ» και το άλλο «Φολκσβάγκεν Πασάτ». Τα όπλα και τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας για εξερεύνηση.

Σημειώνεται ότι στις δύο τελευταίες ληστείες που έγιναν στη Φαρκαδόνα Τρικάλων στις 2 Απριλίου του 2015 και στον Αμπελώνα Λάρισας στις 30 Απριλίου, όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, φαίνεται ότι ήταν και οι τρεις που έμεναν στο σπίτι της Αγχιάλου. Το σπίτι αυτό είχε ενοικιαστεί πριν από οχτώ μήνες από έναν εκ των τριών ληστών. Ο κ. Τσακνάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν και άλλα σπίτια που χρησιμοποιεί η συμμορία, γι' αυτό συνεχίζονται οι έρευνες, όπως επίσης και στο σπίτι της Αγχιάλου, όπου αναζητούνται αποτυπώματα και γενετικό υλικό, καθώς και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να βοηθήσει στις αστυνομικές αρχές.

Σε ερώτηση αν οι τρεις ληστές έχουν οποιαδήποτε επιλογή με τρομοκρατία, ο κ. Τσακνάκης απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο παρά το γεγονός ότι σε κάποιες από τις ληστείες που διέπραξαν τα μέλη της συμμορίας στο παρελθόν φαίνεται ότι συμμετείχε ο Νίκος Μαζιώτης.

ΠΗΓΗ: www.eglimatikotita.gr