₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ο ΚΟΥΡΑΚΗΣ "ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΝΕΙ" ΤΟΝ 'ΕΠΙΤΑΦΕΙΟ' ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ, ΝΑ ΕΧΕΙ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ", ΤΟΣΟ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ, ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!
    
Τί έγινε;
Ο αναπλ. Υπουργός (αριστερής) Παιδείας, αυτός ο...'Τιτάνας' του ποιητικού λόγου, ο κύριος ντέ, με το λαστιχάκι στην κοτσίδα, (που στις "μοναδικές" ποιητικές του επιδόσεις, ασχολείται με πολύ-πολύ συγκεκριμένες ανθρώπινες "λειτουργίες"...), έλαβε την απόφαση, να βγεί ο 'Επιτάφιος' του Περικλέους απο τα σχολικά βιβλία, απο τον προσεχή Σεπτέμβριο!
Το "βρήκατε" πουθενά; (Ρέ, μπάς και επανήλθε η  λ ο γ ο κ ρ ι σ ί α   και δεν το ξέραμε;)

    Ούτε ο σύντροφος ...Στάλιν, δεν θα το επιχειρούσε αυτό, πόσω μάλλον η όποια δικτατορία, που την κατηγορούσαν μάλιστα, πώς δεν ενέκρινε τον 'Επιτάφιο', επειδή εθεωρείτο ως το 'ευαγγέλιο της Δημοκρατίας'!
    
Οπότε! Απο την επομένη σχολική χρονιά, 2015 - 16, ο Επιτάφιος αφαιρείται απο την διδακτέα ύλη της Γενικής Παιδείας και παραμένει (πώς έτσι;) μόνον στο πρόγραμμα των φιλολογικών μαθημάτων... Δεν γνωρίζει ασφαλώς κανείς, κατά πόσο είχε την σύμφωνη γνώμη του ιεραρχικώς προϊσταμένου του υπουργού, με τον οποίον όπως διαβεβαιώνει, ακόμα και η τελευταία...καθαρίστρια του υπουργείου, όχι απλώς δεν μιλάνε, αλλά φροντίζουν να μήν συναντηθούν, ούτε απο σπόντα!
    
Υπενθυμίζουμε, πώς ο 'Επιτάφιος' εκφωνήθηκε απο τον Περικλή, για τους νεκρούς του πρώτου έτους του Πελοποννησιακού Πολέμου και θεωρείται δικαίως, ως ένα απο τα συγκλονιστικότερα κεφάλαια στην Ιστορία του Θουκυδίδη. Πρόκειται για ένα εγκώμιο της Αθηναϊκής Πολιτείας, μία μεστή ανάπτυξη της δημοκρατίας, με το ειδικό βάρος που ο Περικλής, "μεταδίδει" αυτοπεποίθηση στους συγκεντρωμένους πολίτες, που θρηνούν τους νεκρούς τους, και συγχρόνως πολιτική αισιοδοξία, σε όλο το κείμενο.
    
Στον χώρο της Φιλολογίας, ο 'Επιτάφιος' αναγνωρίζεται ως "η" επιτομή της κλασσικής Αθήνας, αλλά θεωρείται επίσης απο τους συγγραφείς αιώνες τώρα και ως ένα είδος "προγραμματικού" κειμένου για όλον τον Δυτικό Πολιτισμό. Είναι κείμενο, που απευθύνεται πέραν των ειδικών φιλολόγων και ιστορικών, σε κάθε αληθινά καλλιεργημένο άνθρωπο. Η δέ ανάγνωσή του και η μελέτη του, είναι ένα βασικό, ένα απαραίτητο συστατικό της παιδείας μας.
    
Ομού με την περίφημη 'Αντιγόνη' του Σοφοκλέους, ο 'Επιτάφιος' τοποθετείται ως ένα θεμελιώδες κείμενο για την Αρχαία Ελλάδα και την γνώση της, που έως τις (κάργα αριστερές!) ημέρες που διανύουμε, δεν διανοήθηκε ΟΥΔΕΙΣ να "κόψει"! Πόσω μάλλον να επιβάλλει λογοκρισία!
   
Αφαιρώντας 1 ώρα διδασκαλίας της Ελληνικής λογοτεχνίας, βάζει σάν αντικατάστασή της, 1 ώρα διδασκαλίας Ιστορίας των Κοινωνικών Επιστημών. (Λέτε πάλι Τσόμσκυ να "ταΐσουν" τα παιδιά μας;)
    
Και επειδή "αισθανόμεθα" ότι όλοι διερωτάσθε, "μά δεν ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες;", σας ενημερώνουμε ότι, ούτε οι πέτρες, ούτε κάν τα ...βότσαλα, δεν ξεσηκώθηκαν, αφού τώρα κυβερνά, η προοδευτική αριστερά της κάθε Ρόζας και του κάθε Ρούντυ...

"Άκρα του τάφου σιωπή"! Εξαίρεση μία και μοναδική, που "χάθηκε" στο πάρα πολύ 'ψιλά' ελάχιστων μονόστηλων! Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε ΜΟΝΟΝ, ο 'Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών(!) Φιλολόγων', λέγοντας πολύ χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για παγκόσμια ...πρωτοτυπία, να διδάσκεται ο 'Επιτάφιος' σε ΟΛΕΣ* τις ευρωπαϊκές χώρες και να μήν την διδάσκει, η χώρα που την γέννησε!!!!!!
    
Ερωτούμε! Είδατε πουθενά αυτήν την ανακοίνωση;
Ή την είδηση του (καθαρώς ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ!) ψαλιδίσματος του 'Επιταφίου';
Έστω εν περιλήψει ίσως;
ΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ, ΠΟΥ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ" ΤΟΣΟ "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ", ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ, ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ  "Ψ Α Λ Ι Δ Ι",  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ;


[*Πήρατε 'χαμπάρι' τί χαμός γίνεται στην Γαλλία; Όλοι έχουν ξεσηκωθεί, εναντίον της 37ετούς υπουργού Παιδείας, (εκ Μαρόκου!), της Ναζά Βαλό Μπελκασέμ, που επιμένει ("αριστερά") ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και τα Λατινικά, απο τα γυμνασιακά προγράμματα! Ουδείς Γάλλος γονέας δέχεται το παιδί του ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΕΙ απο το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα! Εδώ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ;]

ΠΗΓΗ: roykoymoykoy.blogspot.gr