₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

AEΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ 5.ΟΙ 2 ΗΤΑΝ ΤΗΣ HEZBOLLAH ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΗΝ ΙSIS

Quneitra crossingΤην Τετάρτη το πρωί αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησε το Ισράηλ σε στόχο ενός συριακού εδάφους και με στοχευμένο χτύπημα έπληξε ένα αυτοκίνητο στα συριακά υψίπεδα του Golan.Επιβαίνοντες ήταν μέλη της Hezbollah που πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού την ISIS και τις μεταλλάξεις της αλλά και μέλη πολιτοφυλακής που πρόσκειται στο συριακό κράτος.


Στην πολιοφυλακή αυτή σύμφωνα με το  SOHR  προίσταται ένας δρούζος ονόματι Samir Kuntar.Σύμφωνα με την ίδια φιλοαντιπολιτευόμενη ΜΚΟ 5 άτομα σκοτώθηκαν σε αυτήν την ισραηλινή επίθεση 2 μέλη της σιίτικης λιβανέζικης Hezbollah και 3 πολιτοφύλακες.Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την επίθεση.

Η επίθεση έλαβε χώρα ακριβώς έξω από την πόλη των δρούζων Hader στα υψίπεδα του συριακού Golan.Εκπρόσωπος τύπου της ψευδεπίγραφης συριακής αντιπολίτευσης που επιχειρεί στην περιοχή επιβεβαίωσε την επίθεση. «Τα ισραηλινά εροπλάνα πέταξαν πάνω από την Quneitra και την δυτική περιφέρεια της Deraa σήεμρα το πρωί», δήλωσε ο Abou al-Shami Ghiath, εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Alwiyat Seif al-Sham.Τα συριακά κρατικά μέσα αντίθετα δεν αναφέρουν τίποτα για την ενδεχόμενη επίθεση.

Οι φράξιες που αγωνίζονται για την κατάλυση του συριακού κράτους περικύκλωσαν το Hader στο πλαίσιο της επίθεσης κατά της περιοχής της Quneitraτον τελευταίο μήνα.

Αυτή η κινητικότητα προκάλεσε την ανησυχία των κοινοτήτων των δρούζων στα κατεχόμενα από το Ισραήλ τμήματα του Γκολάν που μάλιστα προέβησαν ως και σε επίθεση σε ισραηλινό ασθενοφόρο που μετέφερε γιια περίθαλψη ισλαμιστήντης αλ Νούσρα και τον λίτζαραν έως θανάτου.

ΠΗΓΗ: dimpenews.com