₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)



Αποκαλούν τον Ερντογάν «προδότη», «δόλιο σατανά» και «άνθρωπο των Αμερικανών» και ζητούν από τους Τούρκους  ισλαμιστές να ξεσηκωθούν εναντίον των απίστων και να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη


Σε ένα βίντεο που φέρεται να προέρχεται από το Ισλαμικό Χαλιφάτο καλούνται οι Τούρκοι πολίτες να ξεσηκωθούν και να πολεμήσουν ενάντια στην εξουσία του «άπιστου και προδότη» Ερντογάν.

Και μαζί να ξεκινήσουν την εκστρατεία για να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στην τουρκική γλώσσα, ένα στρατιωτικό μέλος του IS κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι «πούλησε τη χώρα στους σταυροφόρους και στους άθεους του Κουρδικού Κόμματος, ενώ επέτρεψε στις τουρκικές βάσεις να χρησιμοποιούνται από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Κρατώντας ένα όπλο, ο τζιχαντιστής κάλεσε τους Τούρκους να μην χάνουν χρόνο και να ξεσηκωθούν εναντίον όλων αυτών που τους έκαναν σκλάβους. «Όλοι μαζί, και κάτω από τις εντολές Αbu Bakr Al Baghdadi (του αρχηγού του IS), ο οποίος κατάγεται κατευθείαν από το γένος του Προφήτη, ας κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, την οποία ο προδότης Ερντογάν εργάζεται μέρα και νύχτα να παραδώσει στους σταυροφόρους» ακούγεται να λέει στο βίντεο ο φανατικός ισλαμιστής μαχητής.

Η εμφάνιση του βίντεο έρχεται μόλις δύο μήνες από την εμφάνιση ενός περιοδικού του IS γραμμένο στην Τουρκική γλώσσα, και με πρωτοσέλιδο το οποίο είχε τίτλο «Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης», στο οποίο καλούσε για μία νέα Ισλαμική κυριαρχία στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.

Η Τουκρία συμφώνησε τον περασμένο μήνα να ανοίξει τις στρατηγικής σημασίας βάσεις τις για τις αεροπορικές επιχειρήσεις των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή μετά από χρόνια άρνησης να πάρουν μέρος σε μάχες εναντίον των Ισλαμιστών μαχητών. Μάλιστα, αεροπλάνα της ίδιας της Τουρκίας, συμμετείχαν και σε βομβαρδισμούς στόχων του IS μέσα στη Συρία.

Από την άλλη, η φανατική προσέγγιση του IS στο Ισλάμ έχει βρει χιλιάδες φανατικούς οπαδούς μέσα στην Τουρκία, ενώ είναι γνωστό ότι αρκετοί Τούρκοι μάχονται στις γραμμές του.

Οι αρχές της χώρας υποστηρίζουν ότι περίπου 700 είναι οι Τούρκοι που μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών, όμως οι δυτικοί διπλωμάτες επιμένουν ότι ο αριθμός τους είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερος.