₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΗ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ !!!! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ....



Η μετακίνηση πυραυλικών συστημάτων S-400 στο Καλίνινγκραντ «φρικάρει» το ΝΑΤΟ

Την ώρα όπου υποδέχονταν τον Έλληνα Πρόεδρο Π. Παυλόπουλο στην Μόσχα ο «παμπόνηρος»
Πρόεδρος της Ρωσίας, στο Καλίνινγκραντ έφταναν τα πρώτα συστήματα S-400, με τα οποία «κλειδώνεται» ολόκληρη η Βαλτική και στοχοποιείται μέχρι και το Βερολίνο. Το ίδιο σύστημα αεράμυνας που καλύπτει τον συριακό εναέριο χώρο εγκαθίσταται τώρα στην καρδιά της Ευρώπης, στο ρωσικό θύλακα στη Βαλτική, το Καλίνινγκραντ.

Πρόκειται για το απόλυτο ρωσικό πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα μακρού βεληνεκούς S-400 Triumph.

Οι πύραυλοι S-400 (κωδικό όνομα ΝΑΤΟ SA-21 Growler) είναι ένα σύστημα αντι-πρόσβασης, απαγόρευσης πεδίου ευρείας περιοχής. Έχει την ικανότητα να απειλήσει τα εχθρικά αεροσκάφη σε μια ακτίνα 350 χλμ από τη θέση του, με δεδομένο ότι είναι «φορτωμένο» σε κινητή βάση.

Λόγω της μικρής εδαφικής έκτασης του Καλίνινγκραντ, το πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 «ελέγχει» τον εναέριο χώρο των γειτονικών χωρών του ΝΑΤΟ, (Λιθουανία, Λετονία και Πολωνία), καθώς και την Βαλτική Θάλασσα.

Οποιαδήποτε μαχητικά αεροσκάφη θα πετούν μέσα στην εμβέλεια των κινητών μονάδων S-400 θα είναι ευάλωτα, είτε πετούν σε εχθρικό έδαφος είτε πετούν σε φιλικό έδαφος. Αυτό έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων την ηγεσία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ως εκ τούτου, η Ρωσία θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα νατοϊκά αεροσκάφη γύρω από το Καλίνινγκραντ, εάν και εφόσον το επιθυμεί.

Πραγματικά, η τοποθέτηση του S-400, στην καρδιά της Ευρώπης, έχει την δυνατότητα να αποτελεί κατά το ήμισυ «ποινικό αδίκημα», και «θηλιά στο λαιμό» για τις νατοϊκές δυνάμεις.

«Θέλουμε να είμαστε υπολογίσιμη δύναμη και η παρουσία αυτού του οπλικού συστήματος είναι σαφή ένδειξη ότι η Ρωσία δεν φοβάται το ΝΑΤΟ, και περιφρονεί την επέκτασή του στα ανατολικά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος.




Ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ Δυνάμεων στην Ευρώπη, Πτέραρχος Frank Geroc είπε τα εξής στην αμερικανική εφημερίδα New York Times σχετικά με την παρουσία των S-400 στο Καλίνινγκραντ:

«Είναι πολύ σοβαρή… Προφανώς, θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε. Έχουν κάθε δικαίωμα να μεταφέρουν αυτά τα συστήματα. Όμως, η εμβέλεια αυτού του οπλικού συστήματος πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Η Ρωσία έχει επίσης αναπτύξει στην Καλίνινγκραντ και κινητά πυραυλικά συστήματα Iskander-M, μεσαίου βεληνεκούς που είναι εφοδιασμένα με βαλλιστικούς πυραύλους και τα οποία είναι ικανά να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές περίπου 400 χλμ. Αυτό θέτει αυτόματα το Βερολίνο εντός της εμβέλειας τους.

Πάνω απ “οτιδήποτε άλλο, η ανάπτυξη του μακράς εμβέλειας συστήματος αεράμυνας S-400 στο Καλίνινγκραντ είναι ακριβώς μια άλλη υπενθύμιση για το πώς η Ρωσία αντιδρά από εδώ και στο εξής στις κινήσεις του ΝΑΤΟ.

Σε άρθρο προ μηνών από την ιστοσελίδα pentapsotagma.gr, με τίτλο («Ενεργοποιείται » στρατιωτικά το Καλίνινγκραντ από την Μόσχα), είχαμε αναφέρει ότι η Μόσχα έχει ενεργοποιήσει στρατιωτικά το σύνολο των δυνάμεων που εδρεύουν αυτήν την στενή λωρίδα εδάφους μέσα στο Πολωνικό και Λιθουανικό έδαφος.

Αυτή η συνεχής μετακίνηση, εκπαίδευση, αλλά και οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις από το ΝΑΤΟ και την Ρωσία, αποτελούν καθαρά πλέον πολεμικές προπαρασκευαστικές κινήσεις.


ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr