₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

ΒΡΩΜΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΠΕΡΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΜΠΟΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ!Με τη βεβήλωση του ανδριάντα του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο οποίος περιλούστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας με μαύρη μπογιά από αγνώστους, σημαδεύτηκε το 42ο ετήσιο μνημόσυνο του στη Λεμεσό.Το γεγονός καταδίκασε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος του Μνημείου "Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής", Αυγερινός Παπαρές, ο οποίος ανέφερε πως "για πολλοστή φορά νυχτοβάτες έγραψαν ψες υβριστικά συνθήματα εναντίον του Διγενή και με τη μπογιά που τους έμεινεπεριέλουσαν το μνημείο του Αρχηγού".

"Αυτό είναι μια μεγάλη ιεροσυλία την οποία καταδικάζουμε από τα βάθη της ψυχής μας", είπε και σημείωσε ότι "βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο για τη λύση του Κυπριακού και αντί μονιασμένοι να προχωρήσουμε να βρούμε μια λύση ειρηνική, σπέρνουμε μεταξύ μας τα πάθη συνεχώς".

Από τα πάθη αυτά, συνέχισε, “πάθαμε ότι πάθαμε και είναι καιρός πλέον να δώσουμε τα χέρια, γιατί φτάνουν άλλα κακά στον τόπο”.

Για ανθελληνικά στοιχεία στην Κύπρο μίλησε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή Ελλάδας, Σπύρος Δημητρίου, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια βεβήλωσης της ίδιας της Ελλάδας.

"Υπάρχουν ανθελληνικά στοιχεία στην Κύπρο και στο πρόσωπο του Στρατηγού Διγενή μεταφέρουν αυτόν τον ανθελληνισμό, αυτόν το ρατσισμό απέναντι στους Έλληνες", υποστήριξε ο κ. Δημητρίου.

Ακολούθησε πορεία στο κρησφύγετο του Διγενή και τρισάγιο στο χώρο του ανδριάντα, επιμνημόσυνος λόγος από τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Κύπρο Μάνουλο και κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, εκπροσώπους κομμάτων, βουλευτές, εκπροσώπους σωματείων, οργανώσεων και συνδέσμων αγωνιστών.

Και φέτος οργανωμένες ομάδες του ΕΛΑΜ φώναξαν συνθήματα κατά της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και κατά των πολιτικών, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.