₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΔΡΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;



Γράφει ο Αντίοχος

Εκδήλωση για τα 96 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ (αρχικά ως ΣΕΚΕ, τον Νοέμβριο του 1918), πραγματοποίησε το κόμμα των σπαγκοραμμένων του Περισσού, στο κτίριο του ΟΛΠ, στον Πειραιά. Στην εκδήλωση μίλησε ο αρχικουκουές Κουτσούμπας, ενώ «τιμητικά» οι κνίτες έκαναν προσυγκέντρωση «έξω από το κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΕΚΕ το 1918».

Η ομιλία του Κουτσούμπα ήταν μακροσκελέστατη (5.206 λέξεων), στην οποία αναφέρθηκε βεβαίως στο 1o ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ, τονίζοντας ότι σκοπίμως έγινε στον Πειραιά γιατί ήταν «εργατούπολη» με πολλούς «προλετάριους» κ.λπ.

Μάλιστα, ο Κουτσούμπας είπε ότι στην εκδήλωση αυτή «θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν και τη ζωή τους για να αναπτυχθεί το ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα στον Πειραιά» και ανέφερε κάποια ονόματα, όπως «ο Τατάκης, ο Βαβούδης, η Κουμπάκη, ο Αμπατιέλος, ο Τσαμπής και πολλοί άλλοι».


Αλλά, όπως ξέρουμε, σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις ίδρυσης των κομμάτων, γίνεται οπωσδήποτε αναφορά στον ιδρυτή και τους συνιδρυτές του κόμματος. Για παράδειγμα, δεν είναι ποτέ δυνατόν να κάνει εκδήλωση για την ίδρυσή της η νουδούλα χωρίς να αναφερθεί πολλές φορές το όνομα του κουφού ψευτοεθνάρχη Καραμανλή ή το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ χωρίς να αναφερθεί, άπειρες φορές, το όνομα του Άντριου Παπάντριου.

Ωστόσο, από τις 5.206 λέξεις που είπε ο Κουτσούμπας, δε βρήκε να πει ελάχιστες για τον ιδρυτή του ΚΚΕ, τον εβραίο εκ Βουλγαρίας Αβραάμ Μπεναρόγια, τους συνιδρυτές του κόμματος, όπως οι Αλμπέρτο Κουριέλ, Σαμουήλ Γιονά, Αβραάμ Πέχνα, Αλμπέρτο Αρδίττι, Ισαάκ Καρασσό, Χ. Μπενρουμπή, Φραντς Τζουλάτι, Ζακ Βεντούρα (ιδρυτής της νεολαιίστικης ΟΣΕΝΕ, μετέπειτα ΟΚΝΕ, σήμερα ΚΝΕ), Αλμπέρτο Κουριέλ, Αβραάμ Λεβί, Φραντς Πετρούσκα κ.λπ., τους πρωτοπόρους του κόμματος, που δεν ήταν βέβαια οι εργάτες του Πειραιά αλλά οι εβραίοι της «Φεντερασιόν» Θεσσαλονίκης.

Γιατί άραγε οι κουκουέδες κρύβουν τον ιδρυτή, τους συνιδρυτές και τους πρωτοπόρους του «τιμημένου» κόμματός τους; Ντρέπονται γι’ αυτούς; Λέτε να είναι… ρατσιστές και… αντισημίτες;

(ΥΓ) 1: Πολλές φορές μέχρι τώρα οι κουκουέδες έχουν πάρει άρθρα από τη σελίδα μας και τα σχολιάζουν με συκοφαντικό τρόπο, ότι «οι χρυσαυγίτες λένε αυτό, εκείνο, το άλλο»… Ιδού η Ρόδος! Ας σχολιάσουν κι αυτό αν τολμάνε!

(ΥΓ) 2: Ελάτε σύντροφοι, μη ντρέπεστε!