₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝΔΙΑ

Eνα καλό μάθημα πρέπει να πήρε ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σήμερα τα ξημερώματα: Λίγες ώρες μετά την δήλωσή του περί "Ξίφους και κλάδου ελαίας" τον κάλεσαν με τον τρόπο τους να τους αποδείξει πώς εννοεί το ξίφος και πώς σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει.

Η αντιμετώπιση της τουρκικής φρεγάτας δεν άφησε καμία αμφιβολία για τον τρόπο με τον  οποίο σκοπεύει να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα.Με την αντίληψη "Ελα μωρέ και τι έγινε; Αυτά έχουν ξανασυμβεί".

Θα πει κάποιος "Μα καλά, όλοι οι υπουργοί Άμυνας έκαναν το ίδιο πράγμα. "Σφύριζαν αδιάφορα". Σωστά.


Αλλά κανείς δεν βγήκε να κάνει δηλώσεις τις οποίες είναι αδύνατον να γνώριζε αν μπορούσε να τις υποστηρίξει. Και αυτό είναι το μοναδικό ελαφρυντικό του: Δεν γνώριζε.

Το οποίο μάλιστα ελαφρυντικό προσπάθησε ο ίδιος να το απεμπολήσει σε δηλώσεις του λίγο πριν σε ραδιοφωνιικό σταθμό: "Ημουν σίγουρος ότι θα με ξυπνούσαν χθες το βράδυ, κάθε φορά που αναλαμβάνει ένας νέος υπουργός η Τουρκία θέλει να του δείξει ότι είναι παρούσα", τόνισε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή παρουσίασε κάτι σαν ... έθιμο την τουρκική πρόκληση (και μάλιστα με ένα τόσο προηγμένο τεχνολογικά σκάφος) με τον πλου της κορβέτας στα παράλια της Αττικής! Και αφού ήταν σίγουρος γιατί έκανε τέτοια δήλωση;

Κατ'αρχήν δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν κάτι ανάλογο. Πρώτη φορά σε νέο υπουργό κάνουν τέτοιο "καψόνι" οι γείτονες.

Οσο για την άλλη δήλωση ότι "Η χώρα έχει ένοπλες δυνάμεις που κάνουν τη δουλειά τους, ο Έλληνας πολίτης μπορεί να κοιμάται ήσυχος" αυτή είναι κάπως αφηρημένη και αφοριστική. Κάνουν την δουλειά τους όταν τους δίνουν τα μέσα και τις αφήνουν να κάνουν την δουλειά τους.

Το ότι εκείνος ο έρημος ο Δ.Αβραμόπουλος που μετά από δύο υπουργικές θητείες δεν έκανε ποτέ ΟΥΤΕ ΜΙΑ "ηρωική" δήλωση δεν σήμαινε κάτι για τον νέο υπουργό;

Γιατί άραγε; Δεν ήθελε να το παίξει λίγο "τσαμπουκάς";

Γιατί ο Δ.Αβραμόπουλος γνώριζε το βαθύτερο νόημα του ανέκδοτου του λαγού με το τίγρη. Γιατί δεν ήθελε να φτάσει στο σημείο να απαντήσει όπως και ο λαγός: "Λέμε και καμιά μαλ...α για να περάσει η ώρα".

Κάτι που δεν απέφυγε ο νέος υπουργός. Αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την βοήθεια των Αρχηγών των Επιτελείων θα μάθει σύντομα γιατί είναι έξυπνος άνθρωπος.


πηγή: defencenet.gr