₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ


Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η διπλή εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη μας.Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την τιμητική έπαρση της σημαίας στον χώρο της Μεραρχίας, ακολούθησε θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων ΚΚ Μάξιμου και μετά την κατάθεση Στεφάνων δόθηκε μίνι δεξίωση προς τιμή των παριστάμενων στην Λέσχη Αξιωματικών.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρατήρηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη όσο αφορά την απουσία από το εσωτερικό της Μητρόπολης της Ελληνικής σημαίας και της Ορθοδοξίας, η εντολή του ρητή για την τοποθέτηση των δύο σημαιών επισημαίνοντας ότι διανύουμε πονηρές ημέρες.

Ο πανελλήνιος εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων έχει σαν αποστολή την ανάταξη της ιστορικής μνήμης και ενδυνάμωση του εθνικού συναισθήματος γιατί σαν Έλληνες με την μακραίωνη ιστορική και πολιτισμική παράδοση χρειαζόμαστε τούτη τη γιορτή , όχι μόνον από χρέος και ευγνωμοσύνη στους εκατομμύρια μάρτυρες της ελευθερίας, αλλά και γιατί τέτοιες γιορτές είναι η ουσιαστική επικοινωνία με την ιστορία,και η επαφή των στρατευμένων με τον λαό.
Επίσης γιορτάζουμε νίκες υμνώντας το πνεύμα της θυσίας, της ελευθερίας και της αρετής. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι όταν δεν διδάσκουμε στους νέους  μας, για τους Σαλαμινομάχους, τους ήρωες του 1821, τους Μακεδονομάχους, τους μαχητές του 1912-13 στα Αλβανικά βουνά καθώς και τις μετέπειτα νικηφόρες μάχες του Εθνικού Στρατού, είναι λογικό να χάνεται η έννοια της ιστορικής πορείας και καταγωγής μας. Με λίγα λόγια αυτά που γιορτάζουμε σήμερα είναι οι νίκες της μικρής μας Ελλάδας, για την ελευθερία, χωρίς να υπολογίζουμε πόσοι ήταν απέναντί μας, γιατί οι αριθμοί ποτέ δεν μας τρόμαζαν.
Μας τρομάζει όμως η αναξιοκρατία, αδιαφάνεια, διαφθορά και ανομία που επικρατεί. Είναι γραφτό αυτού του τόπου και των κατοίκων του όπως στο παρελθόν έτσι και σήμερα να μάχεται, ενάντια σε συμφέροντα πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά κλπ. διότι ορισμένοι κακοήθεις έσω έξω επιβουλεύονται για μία ακόμη φορά και σήμερα την εθνική μας υπόσταση και ανεξαρτησία. Μέσα λοιπόν σε αυτό το νοσηρό κλίμα και σ ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης, οι Ε.Δ. απαξιώθηκαν, λοιδορήθηκαν και ταπεινώθηκαν για μικροπολιτικά οφέλη, από ανθρώπους ανεγκέφαλους που δεν γνώριζαν, και δεν είχαν καν υπηρετήσει την θητεία τους. Μην ξεχνούμε ότι επίορκοι πολιτικοί χαρακτήρισαν τα στελέχη μας τεμπέληδες και αντιπαραγωγικούς, ποιούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται νυχθημερόν για την προστασία της πατρίδας και την ελευθερία μας, άλλωστε γι αυτές τις αξίες ορκίστηκαν και αυτό κάνουν με αξιοπρέπεια και περηφάνια όπως αρμόζει στον Έλληνα στρατιωτικό
Η Χρυσή Αυγή Τ.Ο Ιωαννίνων παρέστη ως όφειλε στην εκδήλωση κάνοντας γνωστό σε όλους τους παρευρισκόμενους  ότι ο Ελληνικός Λαός, ο Στρατός και ο Εθνικισμός συμπορεύονται άρρηκτα
Τιμή και Δόξα στον Ελληνικό Στρατό.

Αναγνώστου Κωνσταντίνος
Γραμματέας Τ.Ο Ιωαννίνων Λαϊκού
Συνδέσμου Χρυσή Αυγή&
Περιφερειακός Σύμβουλος