₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ


16-02-2015:Συνελήφθησαν τρία άτομα, που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων
Ιωάννινα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τρία άτομα, που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων

Κατασχέθηκαν (77,1) γραμμάρια ηρωίνης

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές υποθέσεις, χθες (15.02.2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 49 ετών και ένας 37χρονος Ιρακινός, οι οποίοι σκόπευαν να διακινήσουν ποσότητες ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον 37χρονο Ιρακινό, ο οποίος είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο της γραμμής Αθήνα – Ιωάννινα, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους (40,8) γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 37χρονου στα Ιωάννινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (3,9) γραμμαρίων, ενώ συνελήφθη και ένας 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέμενε στο σπίτι και εμπλέκεται στην υπόθεση.

Στην δεύτερη περίπτωση, παράλληλα χθες το μεσημέρι στον χώρο των ΚΤΕΛ στα Ιωάννινα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε 34χρονο ημεδαπό, τη στιγμή που είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (36,3) γραμμαρίων.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων δικογραφίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Ιωαννίνων ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

17-02-2015:Συλλήψεις φυγόποινων, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων  Ιωάννινα, 17 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλήψεις φυγόποινων, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων

Συνελήφθησαν συνολικά (4) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα

Στοχευμένους ελέγχους , με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (16-02-2015) στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, 50χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (16-02-2015), στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας. Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (16-02-2015), από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, φυλάκισης τριών ετών και χρηματικής ποινής 1500 ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Συνελήφθη σήμερα (17-02-2015) τα ξημερώματα, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

18-02-2015: Εξιχνιάσθηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από διαμέρισμα στα Ιωάννινα  
Ιωάννινα, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από διαμέρισμα στα Ιωάννινα

Ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα και συνελήφθη 30χρονη ημεδαπή Ρομά

Η δικογραφία περιλαμβάνει και άλλη μία 24χρονη γυναίκα συνεργό της, που αναζητείται

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, η οποία διαπράχθηκε το μεσημέρι της 16-02-2015, σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (17-02-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, μία 30χρονη ημεδαπή Ρομά, σε βάρος της οποίας καθώς και μίας ακόμη 24χρονης συνεργού της, σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατηγορία της κλοπής.

Σύμφωνα με τα καταγγελθέντα, μεσημβρινές ώρες της 16-02-2015, οι δύο γυναίκες εισήλθαν σε διαμέρισμα 71χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το χώρο του υπνοδωματίου το χρηματικό ποσό των 21.500 ευρώ και 550.000 λεκ Αλβανίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο γυναικών Ρομά, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

18-02-2015: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από αποθήκη στο Βαθύ Πρέβεζας
Ιωάννινα, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από αποθήκη στο Βαθύ Πρέβεζας

Συνελήφθη, χθες (17-02-2015) το βράδυ στο Βαθύ Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Πρέβεζας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, ο 37χρονος εισήλθε σε αποθήκη ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Βαθύ Πρέβεζας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του δράστη στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων .


Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

18-02-2015: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής
Ιωάννινα, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής

Σήμερα (18-02-2015) και ώρα 07.00΄ στο Καναλλάκι Πρέβεζας, απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Πάργας, που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, παρέσυρε μία 46χρονη πεζή ημεδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.


Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

19-02-2015: Εξιχνιάστηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτια στα Ιωάννινα  
Ιωάννινα, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτια στα Ιωάννινα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονης ημεδαπής Ρομά, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Σε συνέχεια χθεσινού μας δελτίου τύπου ανακοινώνεται ότι, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξιχνιάστηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτια ηλικιωμένων στα Ιωάννινα.

Δράστιδα των κλοπών είναι η 30χρονη ημεδαπή Ρομά που συνελήφθη προχθές (17-02-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, για κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από διαμέρισμα ηλικιωμένης.

Ειδικότερα, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα της παραπάνω Υπηρεσίας, εξακριβώθηκε ότι η 30χρονη, τον τελευταίο μήνα μετέβη σε τρία σπίτια στα Ιωάννινα και προφασιζόμενη ότι είναι συγγενής φιλικών προσώπων των ιδιοκτητών, εισήλθε σ’ αυτά και αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.945 ευρώ και κοσμήματα.


Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


19-02-2015: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, για κλοπή από σπίτι στην πόλη της Άρτας  
Ιωάννινα, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, για κλοπή από σπίτι στην πόλη της Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (18-02-2015) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαπές Ρομά και συγκεκριμένα μία 36χρονη και μία 14χρονη, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή από διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας.

Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι οι δύο γυναίκες μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, εισήλθαν σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.


19-02-2015: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 47χρονη ημεδαπή, για κλοπή στα Ιωάννινα  
Ιωάννινα, 19 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 47χρονη ημεδαπή, για κλοπή στα Ιωάννινα

Συνελήφθη, χθες (18-02-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, μία 47χρονη ημεδαπή Ρομά, η οποία κατηγορείται για κλοπή.

Ειδικότερα, η 47χρονη προσέγγισε 70χρονο ημεδαπό στην πόλη των Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, πλην όμως έγινε αντιληπτή και συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

20-02-2015: Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στην Άρτα, για παράνομη κατοχή και εμπορία παιδικών αθυρμάτων
Ιωάννινα, 20 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στην Άρτα, για παράνομη κατοχή και εμπορία παιδικών αθυρμάτων

Κατασχέθηκαν 2.512 παιδικά αθύρματα

Συνελήφθη χθες (19-02-2015) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα παντοπωλείο, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.512 παιδικά αθύρματα, τα οποία ο 47χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος, διέθετε παράνομα προς πώληση.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, αναζητείται για να συλληφθεί στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.


Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

20-02-2015: Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις
Ιωάννινα, 20 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν χθες (19-02-2015) στην Πρέβεζα και στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:

-Στην Πρέβεζα, ένας 54χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, με ποινή φυλάκισης (13) μηνών για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών και φοροδιαφυγής.
-Στο Κομπότι Άρτας, ένας 66χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με την οποία καταδικάστηκε σε (8) μήνες φυλάκιση, για φοροδιαφυγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


21-02-2015: Εξαρθρώθηκε συμμορία, που ενέχεται σε κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων  
Ιωάννινα, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε συμμορία, που ενέχεται σε κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 8 νεαρών ατόμων (αλλοδαπών και ημεδαπών), η δράση των οποίων εντοπίζεται κατά το τελευταίο εξάμηνο

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων

Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση συμμορίας ημεδαπών και αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 18 έως 26 ετών και τρείς ημεδαποί, ηλικίας 20, 20 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Η δράση της συμμορίας συνίσταται σε:

-κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις,
-κλοπές δικύκλων

και εντοπίζεται κατά το τελευταίο εξάμηνο, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες, από τον Οκτώβριο του 2014, συνέστησαν ομάδα με σκοπό τη διάπραξη έκνομων ενεργειών και αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους ενώ διαπιστώθηκε ότι ενεργούσαν με διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις, κυρίως νυχτερινές ώρες, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται στις ακόλουθες υποθέσεις:

-τον Οκτώβριο του 2014, αφαίρεσαν από κυλικείο σχολείου, το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ και διάφορα αναλώσιμα προϊόντα.
-Την 02/03-10-2014 διέρρηξαν κυλικείο σε χώρο σχολείου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ.
-Τον Νοέμβριο του 2014, έκλεψαν από περίπτερο τσιγάρα, είδη καπνού και χρηματικό ποσό.
-Την 05-12-2014 διέρρηξαν κατάστημα με τυροκομικά προϊόντα και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.
-Την 16-12-2014 αφαίρεσαν από κατάστημα - καφετέρια, πέντε φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
-Την 23-01-2015 διέρρηξαν περίπτερο και αφαίρεσαν τσιγάρα και προϊόντα καπνού.
-Την 24-01-2015 διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών και αφαίρεσαν διάφορα εμπορεύματα.
-Την 05/06-02-2015 διέρρηξαν, με αιχμηρό αντικείμενο, κατάστημα - μίνι μάρκετ και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.
-Την 06-02-2015 αφαίρεσαν από την πόλη των Ιωαννίνων ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες - συναφείς πράξεις.

21-02-2015: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών  
Ιωάννινα, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (20-02-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 28χρονος και ένας 77χρονος, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 28χρονο χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα και διαπίστωσαν ότι κατείχε εκατόν εξήντα έξι (166) ναρκωτικά δισκία , για τα οποία επέδειξε ιατρική συνταγή, η οποία είχε συνταγογραφηθεί παράνομα από 77χρονο ημεδαπό γιατρό.

Σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο ιατρείο του 77χρονου και στο σπίτι του, βρέθηκαν (452) ναρκωτικά δισκία, τα οποία και κατασχέθηκαν.


Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.


22-02-2015: Συνελήφθησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων έξι παράνομοι μετανάστες, τους οποίους μετέφερε με αυτοκίνητο αλλοδαπός διακινητής, που αναζητείται
Ιωάννινα, 22 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων έξι παράνομοι μετανάστες, τους οποίους μετέφερε με αυτοκίνητο αλλοδαπός διακινητής, που αναζητείται

Συνελήφθησαν, χθες (21-02-2015) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, έξι μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας ένας διακινητής, που διέφυγε την σύλληψη και αναζητείται.


Συγκεκριμένα, σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο αργότερα και εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.


Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο ανωτέρω αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο ανωτέρω διακινητής προωθούσε στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας (τρεις άνδρες και τρείς γυναίκες, ηλικίας από 26 έως 73 ετών, καθώς και ένα ανήλικο παιδί).

Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.


Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.


22-02-2015: Εντοπίστηκε σε παραλία στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ποσότητα κάνναβης και βαρύς οπλισμός
Ιωάννινα, 22 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίστηκε σε παραλία στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ποσότητα κάνναβης και βαρύς οπλισμός

Κατασχέθηκε κάνναβη, βάρους (55.842) γραμμαρίων, ένα πολεμικό τυφέκιο « Kalashnikov » με 30 φυσίγγια και ένα φουσκωτό σκάφος

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντοπίστηκε χθες (21-02-2015) το μεσημέρι σε παραλία στη θέση «Φτελιά» στην περιοχή Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, ποσότητα κάνναβης και βαρύς οπλισμός.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν τέσσερις (4) σάκοι, οι οποίοι όπως προέκυψε από την καταμέτρηση, περιείχαν πενήντα (50) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (55.842) κιλών.

Επίσης, στο ίδιο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο « Kalashnikov », με γεμιστήρα που περιείχε 30 φυσίγγια και ένα φουσκωτό σκάφος.

Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.


Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.











24-02-2015: Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για δύο διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων, στην Πεδινή Ιωαννίνων  
Ιωάννινα, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού για δύο διαδοχικές διαρρήξεις καταστημάτων, στην Πεδινή Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (23-02-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για δύο διαδοχικές διαρρήξεις σε καφενείο και πρατήριο άρτου, στην Πεδινή Ιωαννίνων.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος μετά τα μεσάνυκτα της 23-02-2015, πραγματοποίησε δύο διαδοχικές διαρρήξεις στην Πεδινή Ιωαννίνων, η πρώτη σε καφενείο, όπου εισήλθε, σπάζοντας την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ και η δεύτερη σε πρατήριο άρτου, όπου προσπάθησε να εισέλθει με τον ίδιο τρόπο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

O δράστης προσήχθη χθες (23-02-2015) το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου και ομολόγησε τις πράξεις του.

Μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού που βρέθηκε στην κατοχή του κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


24-02-2015: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από εργοτάξιο, στον Γυμνότοπο Πρέβεζας  
Ιωάννινα, 24 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων από εργοτάξιο, στον Γυμνότοπο Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, χθες (23-02-2015) το μεσημέρι στον Γυμνότοπο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 30 και 15 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. Φορτηγό, στην καρότσα του οποίου υπήρχαν κλεμμένα αντικείμενα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν μεταβεί νωρίτερα με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε εργοτάξιο εταιρείας στον Γυμνότοπο Πρέβεζας, απ’ όπου αφαίρεσαν ατσαλένιες βέργες, ερπύστριες μπουλντόζας και διάφορα σιδερένια αντικείμενα, τα οποία τοποθέτησαν στην καρότσα του οχήματος.

Οι δράστες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τα μεταλλικά αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 30χρονου δράστη.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

25-02-2015: Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Ιωάννινα, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα, σήμερα (25.02.2015) μετά τα μεσάνυχτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 26 ετών, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου ενώ επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.


Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

25-02-2015: Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 20.000.000 ευρώ
Ιωάννινα, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 20.000.000 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (25.02.2015) το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 63χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 63χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (20.623.924,26) ευρώ.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

26-02-2015: Συνελήφθη ένας 51χρονος ημεδαπός στην Άρτα για μεταφορά παράνομης μετανάστριας στη χώρα
Ιωάννινα, 26 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ένας 51χρονος ημεδαπός στην Άρτα για μεταφορά παράνομης μετανάστριας στη χώρα

Συνελήφθη, χθες (25-2-2015) το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομης μετανάστριας στη χώρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι, τον 51χρονο στον Άγιο Δημήτριο να κινείται με το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο του και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι μετέφερε έναντι κομίστρου μία 57χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το αυτοκίνητο του 51χρονου κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.


Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.










27-02-2015: Αποτελέσματα αυτόφωρων συλλήψεων για διάφορα αδικήματα
Ιωάννινα, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, πέντε (5) άτομα, για διάφορα αδικήματα.

Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας ημεδαπός, ηλικίας 73 ετών, τη στιγμή που αποβιβαζόταν από λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Άρτα. Συγκεκριμένα, ο 73χρονος συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ηρωίνη, σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους (49,5) γραμμαρίων, την οποία προόριζε για εμπορία.
Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, στην Κυψέλη Πρέβεζας, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα λαθραίου καπνού, (820) γραμμαρίων.
Συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή 3000 ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ελέγχων, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 33 ετών, διότι σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (0,5) γραμμάρια ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.