₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΗΠΕΙΡΟΣ: ΔΥΟ ΙΕΡΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ

Στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκονται δύο τουλάχιστον ιερείς που φέρεται να έχουν κομβικό ρόλο, ενώ σε νέα βάση εξετάζεται η περίπτωση ενός συνταξιούχου καθηγητή ιστορίας αρχαιολογίας ο οποίος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο στην Αθήνα και κατείχε πλήθος αντικειμένων που είχαν κλαπεί από μονές των Ιωαννίνων.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται συλλέκτης, ιδιοκτήτης γκαλερί, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις ελληνικές αρχές και τη Scotland Yard για υποθέσεις κλοπής και διακίνησης κειμηλίων.
Τον Δεκέμβριο του 2014 συνελήφθη ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Τρικάλων σε σπίτι του στο Περτούλι, καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί εικόνα κλεμμένη το 2005 από τη Μονή Κοιμήσεως Βισικού Καλουτάς. Επρόκειτο για εκκλησιαστική εικόνα Μεταβυζαντινής Περιόδου που απεικονίζει τη Γέννηση, διαστάσεων 44×32 εκατοστών.
Ο δεύτερος κύκλος έρευνας εστιάστηκε σε Αττική, Κοζάνη, Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Τρίκαλα κι Εύβοια.
Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός ήταν να ερευνηθούν συγκεκριμένα μοναστήρια, σπίτια, επαγγελματικοί χώροι αλλά ακόμη και σκάφη αναψυχής, καθώς φέρεται να έχουν προκύψει ενδείξεις ότι αποθηκεύουν εκεί κλεμμένα θρησκευτικά κειμήλια.
Ως σημαντικά θεωρούνται τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα και το κατάστημα 54χρονου βιβλιοδέτη στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών οκτώ βιβλία κι ευαγγέλια που εκτιμάται ότι αποτελούν μέρος των κλοπιμαίων.
Στο προσκήνιο έρχεται ένα ακόμη πρόσωπο. Πρόκειται για έναν 70χρονο συνταξιούχο καθηγητή πανεπιστημίου που είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα.
Ο συνταξιούχος είχε στην κατοχή του εκκλησιαστικά είδη που είχαν αφαιρεθεί – κλαπεί από ιερούς ναούς και μονές στην περιοχή των Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ:www.trelokouneli.gr