₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ - ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΟΠΤΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ



Επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία μαζί με τον 4χρονο γιο της ..

Στο τελωνείο των Κήπων κατά τον έλεγχο του διαβατηρίου της διακόπηκε προσωρινά το ταξίδι προς την Συρία της συζύγου του Αιγύπτιου επιχειρηματία η οποία έχοντας μαζί το τετράχρονο παιδί της σχεδίαζε, κατά δήλωσή της, να ενταχθεί στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.

Εκεί κατά τον έλεγχο του ελβετικού διαβατηρίου της - η ίδια έχει και αιγυπτιακή υπηκοότητα - διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της είχε σχηματιστεί, προ διμήνου στην Αίγυπτο, δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου.
Μητέρα και ανήλικο παιδί μεταφέρθηκαν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Φερρών ενώ ενημερώθηκαν εκτός από την Ιντερπόλ δια της διπλωματικής οδού οι πρεσβείες της Αιγύπτου και της Ελβετίας όπως και ο σύζυγός της στην Αίγυπτο ο οποίος κατέφθασε στην Αλεξανδρούπολη.

Ανακρινόμενη στην αρχή φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι θα πήγαινε στην Συρία για να ενταχθεί στο ISIS όπου σκόπευε να φέρει στον κόσμο και άλλα παιδιά για να γίνουν «στρατιώτες του Αλλάχ».

Αργότερα όμως στο δικαστήριο όπου ο σύζυγός της κατέθεσε πως σχεδίαζε από καιρό να φύγει με το παιδί τους στην Συρία για να πολεμήσει μέσα από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους το αρνήθηκε. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια του τετράχρονου στον πατέρα ο οποίος το πήρε και έφυγε στην Αίγυπτο.

Η ίδια δήλωσε πως θα συνεχίσει το ταξίδι προς την Τουρκία χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα φτάσει στην Συρία. Με δεδομένο πάντως ότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο-η δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου είχε σχηματιστεί προ διμήνου-δεν φυλακίστηκε και έτσι είναι ελεύθερη να αποφασίσει για το τι θα κάνει. Προ το παρόν πάντως παραμένει "καθηλωμένη" στο μεθοριακό σταθμό των Κήπως στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τέλος, όπως είπε έφτασε στην Κρητη με άλλους μετανάστες μ ένα παλιό καράβι και από εκεί προωθήθηκε χωρίς προβλήματα λόγω του ελβετικού διαβατηρίου στον Έβρο.

ΠΗΓΗ: www.eglimatikotita.gr