₪₪₪₪ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ₪₪₪₪

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ JAYSH AL ISLAM «ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ» ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ


Ο πιο σημαντικός συνασπισμός της αυτοαποκαλούμενης συριακής αντιπολίτευσης διόρισε την Τετάρτη έναν αρχηγό « αντάρτη » τακφιριστή υποστηριζόμενο από το Ryad ως επικεφαλή της διαπραγμάτευσης από την πλευρά της για τις ενδοσυριακές συνομιλίες που προβλέπεται ν΄ αρχίσουν στις 25 Γενάρη στη Γενεύη.

Ο διορισμός του Mohamed Allouche, μέλος του πολιτικού γραφείου της τρομοκρατικής φιλοσαουδαραβικής οργάνωσης Jaich al-Islam « Στρατός του ισλάμ » έγινε αντικείμενο κριτικής και στο εσωτερικό του συανσπισμού από την αντικείμενη πλευρά καθώς η Ρωσία θεωρεί αυτήν την οργάνωση τρομοκρατική όπως και είναι.

Σε συνέντευξη τύπου στο Ryad ο Riad Hijab, γενικός συντονιστής της συμμαχίας που σχηματίζεται από τις κυριότερες οργανώσεις της λεγόμενης αντιπολίτευσης πολιτικής και ένοπλης πτέρυγας ανακοίνωσε ότι ο Mohamed Allouche θα είναι ο ο επικεφαλής του σχηματισμού στις διαπαραγματεύσεις που θ΄αναζητήσουν πολιτική διέξοδο στην διαμάχη και έξοδο από τον πόλεμο.

Ο Mohamed Allouche είναι ο ξάδερφος του Zarhane Allouche, του αρχηγού της Jaich al-Islam που σκοτώθηκε στις 25 Δεκέμβρη από συριακή αεροπορική επιδρομή.Υποστηριζόμενο από την Σ Αραβία το κίνημα αυτό τακφιροουαχαμπίτικης έμπνευσης ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των ανατολικών προαστίων της Δαμασκού.http://dimpenews.com/2015/12/27/zahrane-alloucho-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D/

Ο λιποτάκτης αξιωματικός Assaad al-Zoabi θα προεδρεύσει της αντιπροσωπείας και ο (γνωστός από την υπόθεση απαγωγής επισκόπων Χαλεπίου George Sabra) αρχηγός του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου θα είναι ο αντιπρόεδρος πρόσθεσε ο Hijab χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τον αριθμό και την ταυτότητα των άλλων μελώντης αντιπροσωπείας.

« Δεν είναι αποδεκτό ότι ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης και ο αρχηγός της αντιπροσωπείας σχετ΄ζιονται με την ένοπλη ανατιπολίτευση.Αυτό στέλνει ένα άσχημο μήνυμα στο συριακό λαό που εύχεται την επιτυχία των διαπραγματεύσεων « , είπε η εσωτερική αντιπολίτευση στο εσωτερικό της Επιτροπής για την εθνική και δημοκρατική αλλαγή (CCCND), μεταφέρει το AFP.Η αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης διαθέτει 3 μέλη του CCCND.

Ρωσική θέση

« Δεν εγκαταλείψαμε Nous τις θέσεις μας αναφορικά με τις τρομοκρατικές οντότητες της Jaich al-Islam και Ahrar al-Cham », δήλωσε ο Sergueï Lavrov μετά τη συνάντησή του στη Ζυρίχη με τον ομόλογό του John Kerry. « Παρουσιάσαμε πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η θέση μας είναι σωστή « .

Αλλά κατά την συνέντευξη τύπου ο Hijab υπογράμμισε ότι η αντιπροσωπεία της συμμαχίας ήταν η μόνη που μπορεί να ντιπροσωπεύσει την αντιπολίτευση στις συνομιλίες της Γενεύης που οφείλουν να διεξαχθούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. »Δεν θα πάμε στις διαπραγματεύσεις αν προσυεθεί τρίτο μέρος ή μια άλλη προσωπικότητα « , δήλωσε.Την Τρίτη η Washington εκτίμησε ότι απομένει « ακόμη πολύ δουλειά να γίνει « για να είναι σε θέση να αρχίσουν οι συνομιλίες.

H συριακή κυβέρνηση δέχθηκε αρχικά να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις αλλά δήλωσε ότι θέλει πρώτα να δει τη σύνθεση της ανατιπροσωπείας της αντιπολίτευσης.al manar 20/1/16

dimpenews.com